Geschiedenis van de Rangers
HET ONSTAAN

De BBQ RANGERS BELGIUM zijn ontstaan uit onze traiteurszaak “TRAITEUR BLOMMEN” die we opgericht hebben in het jaar 2000. Al snel werd onze specialiteit het verzorgen van barbecuefeesten, waarbij we toen al grote stukken vlees gaarden op de barbecue. Hierdoor groeide onze passie voor het barbecueën.


2013

Toen we in 2013 uit nieuwsgierigheid naar het Belgisch kampioenschap barbecue in Oostende gingen, beslisten we al snel om ook deel te nemen aan kampioenschappen. Weliswaar niet aan de WBQA (culinair) wedstijden, KCBS was veel meer ons ding. Omdat deze wedstrijden meer aanleunden aan de barbecues die we altijd gedaan hadden. Grote stukken vlees langzaam garen. Door deel te nemen aan de KCBS wedstrijden konden we ook geselecteerd worden voor het Wereld kampioenschap BBQ “Jack Daniels” in Amerika Tennessee. Al snel werd dit ons doel: geselecteerd worden voor “The Jack”!!!


KCBS

KCBS is een barbecuewedstijd in Amerikaanse stijl waarbij bbqteams strijden om de eerste plaats in 4 categorieën: kip, ribs, varkensschouder (pork) en brisket. Het team met het hoogste gemiddelde wordt “Grand Champion”.


September 2015

Het was zover!! Onze eerste wedstijd KCBS op de grote Markt van Sint-Niklaas! En wat voor één. Onervaren maar met héél veel inzet en teamspirit begonnen we eraan. We konden het zelf niet geloven maar we behaalden al op de eerste wedstrijd de eerste plaats in de categorie kip. Boven alles genoten we vooral van de sfeer binnen de bbq familie waar we ons meteen welkom voelden. Vele wedstrijden volgden en bij elke wedstrijd behaalden we wel een walk of podiumplaats. Op sommige KCBS wedstrijden wordt ook een SCA wedstrijd georganiseerd. SCA is de Steak Cookoff Association. Eigenlijk een barbecuewedstrijd ribeye bakken volgens de kunst van de “Texas” Steak Masters! Hierdoor gingen we nog vroeger dan verwacht naar Amerika ”Texas” want we behaalden een 3de plaats Europees, en we kregen een uitnodiging om naar het wereldkampioenschap in Texas te gaan. Het was een zalige trip! Samen met al die wereldkampioenen mee op het podium en op de foto met al die toppers. Een ervaring om nooit te vergeten. Het resultaat van de wedstrijd was een teleurstelling, maar we leerden zoveel bij en we waren meer dan ooit gebeten door de bbq-microbe.


2019

Het jaar van de waarheid! Ninove 2019, we werden Best International team! Oooh wat waren wij trots man! Hierdoor kwamen we mee in de trekking voor “The Jack” wat een zalig moment. We werden ook Reserve Grand Champion op de wedstrijd in Hasselt terwijl dit voor ons altijd de moeilijkste wedstrijd van het jaar was. In oktober werd dan "The Jack" getrokken en we mochten gaan, doel bereikt yeeees! 2 jaar op rij naar Amerika maar deze keer naar Tenessee!

"The Jack” na 4 jaar realiteit! We hadden alles tot in de puntjes gepland. We hadden gelukkig een fantastische trailer want de weergoden waren ons niet goedgezind! Het was een zalige beleving tussen al de grote jongens. De ontvangst, de sfeer,… we hebben genoten van de eerste tot de laatste dag. En als kers op de taart vielen we ook nog in de prijzen. In de categorie Cooking From The Homeland haalden we een 3de plaats met onze “Cheesecake” ! Maar veel belangrijker nog een 3de plaats pork! En beste Europees team pork dit hadden we niet durven dromen! Onze trip was geslaagd, big party!!!!!

Ondertussen zijn onze gerechten met pork dan ook heel populair in de winkel: onze nachoschotel met pulled pork, broodje pulled pork met koolsla en stuffed potato zitten meer dan ooit in de lift. Maar ook onze huisgemaakte brisket kroketten en pulled chicken vallen in de smaak. Daarom hebben we ook besloten om een smokehouse te bouwen, hier zullen we onze passie verder kunnen uitbouwen en de mensen laten kennismaken met de gezelligheid en kunst van het barbecueën.

2022

Nu 2022 met Corona vertraging maar ons smokehouse is er ! Eindelijk kunnen we indoor workshops geven, OFYR demo’s en kleine feestjes organiseren! Deze ruimte kan ook voor een teambuilding en/of vergaderruimte gebruikt worden! Ook gaan we hier thema dagen organiseren zoals “Streetfood”. Dan kan je gerechten komen afhalen en we vermelden wanneer op facebook! Volledig Coronaproof! Dus 2022 brengt een nieuwe waaier van mogelijkheden!


Groetjes,


BBQ-Rangers Belgium

InstagramLogo FacebookLogo